Neem contact op

Interesse in meer informatie?

Persoonlijk contact

Wij zijn via mail en telefonisch bereikbaar voor het beantwoorden van al je vragen.

Vaak gestelde vragen

Ontdek of jouw antwoord tussen de vaak gestelde vragen staat die wij bij Roosendaal Landscaping ontvangen.

Type groendaken

Navigeer naar de pagina met alle diepgaande informatie over de diverse groendak opties.

Neem contact op

Liever direct via mail?

Wij zijn beschikbaar door te mailen naar: info@rlbv.nl

Lid van Vereniging Bouwwerk Begroeners

Benoemd als specialist van Vereniging Bouwwerk Begroeners

Vaak gestelde vragen

Is mijn dak geschikt voor een daktuin?

Er zijn een aantal zaken waar vooraf naar gekeken dient te worden. Hoe oud is de dakbedekking en hoe is de conditie van de dakbedekking? Is de dakbedekking wortelwerend? Kan het dak een sedumdak dragen? Heeft er vroeger of ligt er nog steeds grind op het dak, dan ‘Groen voor Grind’. Voldoet de afwatering van het dak of blijven er veel plassen liggen? Deze vragen en meer zullen wij vooraf behandelen, waarna wij offerte maken danwel starten met de realisatie van een groendak.

Kan een groen dak gecombineerd worden met een dakterras?

Als je je dak wil omvormen naar een dakterras met groen, of het topdak wil ontwikkelen tot een leefdak, die bereikbaar en te gebruiken is als verblijfsplek met meerdere functies kan dat zeker na onderzoek. Belangrijk aspect hierbij is natuurlijk de bereikbaarheid en de veilgheid. Zo hebben wij bij PLNT Leiden de groenwerkzaamheden gedaan voor 'The Roof'. Een prachtig dakterras in centrum Leiden. Bekijk onze projecten.

Kan sedum onder zonnepanelen?

Ja en nee. Het hangt of hoe (dicht) de zonnepanelen worden geplaatst en hoe hoog de zonnepanelen worden geplaatst. Een goed legplan met de intentie om ook sedum een kans te geven is belangrijk om teleurstelling door verdroging en grasvorming onder en rondom zonnepanelen te voorkomen.

Wat bedragen de kosten van een groendak?

Afhankelijk van je wensen en mogelijkheden (constructie, bezonning etc) maar ook de bereikbaarheid van het dak zullen wij een offerte maken op maat. Daarbij zullen wij ook de mogelijke subsidies betrekken en aanvragen. Ook zijn er mogelijkheden om een Doe-Het-Zelf pakket bij ons te bestellen of af te halen bij ons daktuincentrum De Mient te Katwijkj.

Kun je lopen op het sedum?

Je kan lopen over sedum omwille van het onderhoud aan je sedumdak , HWA’s en dergelijke. Ook kunnen de ramen gewassen worden als het maar incidenteel en voorzichtig gedaan wordt. Sedum is niet te vergelijken met of te gebruiken als bijvoorbeeld gazon.

Hoe lang gaat een sedumdak mee?

Een sedumdak kan 40 tot 60 jaar meegaan, afhankelijk van het onderhoud, de weersomstandigheden en de kwaliteit van de dakconstructie en gekozen materialen.